Nederlands English

Alexandertechniek Opleiding Nederland (ATON)

De docenten: wie zijn wij?

Oprichter en directeur van de opleiding in Nederland is Arie Jan Hoorweg. Arie Jan rondde in 1977 de driejarige dagopleiding in de Alexandertechniek af. Hij volgde zijn opleiding in Londen bij Walter en Dilys Carrington (Walter volgde zijn opleiding bij Alexander van 1936 tot 1939 en was tot Alexander’s dood in 1955 assistent bij hem en nam toen de opleiding over tezamen met anderen). Na zijn opleiding gaf Arie Jan tien jaar lang privélessen en startte in januari 1987 de opleiding voor leraren in Nederland. Voor zijn opleiding studeerde Arie Jan enige jaren fysiotherapie. Naast zijn lesgeven op de opleiding en privé lessen, geeft Arie Jan workshops en geeft hij studenten van het conservatorium in Utrecht Alexandertechniek les.

In de directie zijn twee assistent-directeuren opgenomen, namelijk Anna Koolen en Wilberd Bakker.

Anna Koolen heeft als achtergrond training, persoonlijke coaching en supervisie, advieswerk en projectleiding (op het terrein van de Jeugdzorg en Geestelijke Gezondheidszorg). Zij bestudeert de Techniek sinds 1995 en volgde haar opleiding tot leraar aan de Alexander Techniek Opleiding Nederland (ATON) in Amstelveen. Zij geeft les sinds juli 1999.

Wilberd Bakker studeerde in 2000 af aan de ATON. Hiervoor heeft hij wiskunde gestudeerd aan de VU en zang aan het Sweelinck conservatorium beide in Amsterdam. Naast het geven van wiskundeles heeft hij 10 jaar gezongen in het Nederlands Vocaal Ensemble en dirigeerde hij diverse koren. Thans geeft hij les in Alexandertechniek aan het conservatorium in Utrecht en in zijn privé praktijk te Deventer, zie ook www.eristijd.nl.

Naast deze drie leraren is er nog een groep leraren die op de school lesgeeft. Dit zijn net afgestudeerde leraren en/of leraren met meer ervaring. Deze groep kan wisselen per trimester.

De verhouding docent:student is 1:5, dat wil zeggen dat er elke dag twee of drie docenten aanwezig zijn. In de eerste plaats gaat het om één of twee van de leidinggevende docenten aangevuld met één van de overige leraren uit de groep.

dinsdag 16 maart 2010