Nederlands English

Alexandertechniek Opleiding Nederland (ATON)

Wat doet de Alexandertechniek?

De Alexandertechniek werkt aan de coƶrdinatie van evenwicht en bewegen door u te leren te stoppen met onmiddellijke spierreacties en de aansturing te leren die zorgt voor juiste spierreacties, passend bij elke beweging.

De techniek leert u te stoppen met onnodige verkorting van spieren in het lichaam. Leerlingen die een tijdje bezig zijn krijgen vaak te horen dat het lijkt of ze zijn gegroeid! In feite zijn ze natuurlijk niet gegroeid, hun spieren worden niet meer kort gehouden.

De techniek leert u het belang van denken in uw lichaam en de uitwerking hiervan op psychische reacties en daarmee het gebruik van de spieren. Leerlingen ervaren na een aantal lessen meer rust in hun lichaam, ook tijdens spannende situaties.

De techniek leert u bewuste en constructieve controle te krijgen over het gebruik van uw lichaam. Leerlingen die dit in hun beroep nodig hebben ervaren dat ze met minder moeite preciezer bewegen. En leerlingen die door ziekte dit zijn kwijtgeraakt ervaren dat zij meer kunnen dan ze dachten en dat ze verergering kunnen voorkomen.

De techniek leert u oorzaken van klachten op een indirecte manier aan te pakken, door niet te fixeren op de klacht, maar door het afleren van inefficiƫnt gebruik van het lichaam van spieren in het totale lichaam.

Op deze site vindt u meer informatie over lessen in de Alexandertechniek, en over de opleiding tot docent Alexandertechniek

vrijdag 20 november 2009