De docenten

Arie Jan Hoorweg is oprichter en directeur van Alexander Techniek Opleiding Nederland.

Ik volgde de driejarige dagopleiding Alexander Techniek in Londen van 1975 tot en met 1977 bij Walter* en Dilys Carrington. Na mijn opleiding gaf ik tien jaar lang privélessen en startte in januari 1987 de opleiding voor leraren in Nederland.

Naast mijn werk als docent op de opleiding, geef ik ook jaarlijks les op verschillende opleidingen in Zuid-Amerika. Verder geef ik privéles in Amstelveen (thuis), Alkmaar en Utrecht. In Alkmaar werk ik samen met een psycholoog en veelal met mensen met bijv. burn-out. In Utrecht vormen we met 4 collegea het Utrechts Alexander Techniek Instituut voor Musici, alwaar we veel aan conservatorium studenten les geven in de Alexander Techniek. De A.T. is opgenomen in het curriculum van het Utrechts Conservatorium. Regelmatig geef ik workshops en projectmatig werk ik ook met dansers.

* Walter Carrington volgde de opleiding bij, F.M. Alexander van 1936 tot 1939. Hij was assistent van Alexander tot diens dood in 1955 en nam daarna de leiding over.

Anna Koolen is sinds juli 1999 als docent verbonden aan AlexanderTechniek Opleiding Nederland

Ik help mensen en organisaties graag hun bezieling/passie en richting terug te vinden door te leren stoppen met ongerichte ‘spierkracht’ oftewel de discipline van moeiteloosheid in praktijk te brengen. Mijn werkwijze is gebaseerd op de Alexander Techniek. Daarnaast heb ik veel ervaring met diverse psychologische technieken over kwaliteiten, omgaan met verschillen en empowerment, spirituele visies, meditatie- en visualisatietechnieken.

Mijn achtergrond: Meer dan 25 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer o.a. in de rollen van: beleidsadviseur, schrijver en projectleider (bij GGZ, Overheid en Zelfhulp), trainer persoonlijke- en/of team coach. Ik geef les als Alexander Techniek leraar sinds 1999 in mijn praktijk in Rosmalen en op locatie.

Wilberd Bakker studeerde in 2000 af aan de Alexander Techniek Opleiding Nederland.

Ik studeerde in Amsterdam wiskunde aan de VU en zang aan het Sweelinck conservatorium. Naast het geven van wiskundeles zong ik tien jaar in het Nederlands Vocaal Ensemble en dirigeerde ik diverse koren. Ik geef les in Alexander Techniek aan het conservatorium in Utrecht en in mijn privé praktijk te Deventer. Zie ook www.eristijd.nl