Toelating, opzet en kosten

Ben je gemotiveerd om de opleiding tot Alexander Techniek leraar te volgen en te gebruiken voor je persoonlijke vorming? Ben je minimaal 21 jaar oud en heb je voldoende (minimaal 15 lessen) recente ervaring met de Alexander Techniek? Dan willen we je graag beter leren kennen.

Toelating tot de opleiding

In eerste instantie zullen we je uitnodigen om 3 á 4 dagen op de opleiding te komen proeven, vervolgens bestaat de toelatingsprocedure uit een persoonlijk gesprek, enige privé lessen en het invullen van een vragenformulier. Daarna bepalen we samen met jou of ATON inderdaad de juiste plek is voor jou. Is ATON de juiste plek dan vragen wij je een overeenkomst te tekenen.

Meertalig onderwijs

Mede door internationale gastdocenten, Engelstalige boeken en artikelen en het feit dat we ook buitenlandse studenten opleiden, is de voertaal zowel Engels als Nederlands.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt drie jaren, elk van 35 weken en bestaat voor 80% uit praktisch Alexanderwerk en 20% theorie. We werken vier dagen per week van 9:00 tot 12:30 uur. Deze intensiteit en continuïteit verhogen de effectiviteit van de techniek en de verdieping die je bereikt.

Het eerste jaar staat in het teken van het leren denken en functioneren vanuit de Alexander Techniek principes. Voordat je leert op anderen te werken, doorgrond je de basis van de techniek.

In het tweede jaar verfijn je zowel je eigen ontwikkeling als de manuele vaardigheden en fysieke proceduresvan de Alexander Techniek.

In het derde jaar integreer je wat je het eerste en tweede jaar hebt geleerd tot het zelfstandig werken op medestudenten en anderen.

Dagprogramma

De vaste onderdelen van het dagprogramma zijn gericht op de basisvaardigheden van de techniek:

Aanvullingen op het vaste dagprogramma zijn, onder andere:

Moderation

Studenten krijgen in hun 6e en 9e trimester bezoek van een moderator. Dit is een leraar van buiten de opleiding met jarenlange opleidingservaring. Met een onafhankelijke blik, geeft de moderator studenten belangrijk inzicht in hun persoonlijke ontwikkeling in de techniek en als toekomstig leraar. Studenten kunnen met vragen over het opleiden terecht bij de moderator.

Kosten

€ 7.500,- per jaar. Betaling per trimester (€ 2.500,-) is mogelijk. Wijzigingen voorbehouden.

ATON is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en mag daarom de BTW vrijstelling onderwijs toepassen.

Zie www.crkbo.nl

Heb je vragen? Neem gerust contact op, we geven je graag meer uitleg.

Op deze site vind je ook meer informatie over individuele lessen volgen in de Alexander Techniek